Blog


Wat werkt voor wie?

In het boek Wat werkt voor wie? van Roth en Fonagy (1996) wordt beschreven dat het niet gaat om de kwestie van welke therapeutische interventie het meest effectief is. Maar juist voor wie welke vorm van interventie bijdraagt aan zijn of haar ontwikkeling.

In Nederland vinden we een uitgebreid aanbod van therapie. In mijn praktijk zie ik met grote regelmaat cliënten die ‘uitbehandeld’ zijn in de GGZ, of zelf zoveel negatieve ervaringen hebben opgedaan dat ze op zoek gaan naar alternatieve therapie. Fijn voor mijn praktijk natuurlijk, maar ook zo ongelofelijk jammer! Zeker met de wetenschap hoeveel instanties en hoeveel professionals we hebben in ons land die deze zorg zouden kunnen leveren. 

De vraag die hierdoor bij mij blijft spelen is: “waar heeft dit nou mee te maken?”

meer lezen 0 Berichten

80% van trauma bij kinderen veroorzaakt door eigen ouders!

Ter voorbereiding op het congres over trauma waar ik afgelopen maandag heen ging las in een publicatie van een onderzoek de titel van deze blog:

“de meeste trauma’s beginnen thuis; het grotendeel van de mensen (ongeveer 80%) verantwoordelijk voor de mishandeling van kinderen zijn de eigen ouders.”*

 

 

Ik schrok van deze zin. Hoe kan het zijn, dat we als ouders met zoveel liefde voor onze kinderen zorgen er dan nog zo’n grote groep is waar het het blijvende gevolgen heeft?!

meer lezen 3 Berichten

Casus uit de praktijk; Eva

0 Berichten

Casus uit de praktijk; Janneke

0 Berichten