Wie ik ben


Ik ben Linda...

 

...lichaamsgericht psychotherapeut, traumatherapeut, systeemtherapeut en trainer.

Getrouwd met Gerben en deeltijd pleegouder. Ik houd van buiten zijn, koken, paarden, creatief bezig zijn/klussen, studeren en mensen; niet noodzakelijkerwijs in deze volgorde. 

Op professioneel vlak houd ik mij voornamelijk bezig met hechting, ontwikkelingstrauma en persoonlijke ontwikkeling. Deze thema's hebben mijn interesse door mijn eigen verleden en herkomst. Ik heb zelf een Christelijke levensvisie, maar sta open voor elke of juist geen geloofsovertuiging.

Mede door de behandelmethoden die ik nu zelf beoefen als therapeut en trainer heb ik zelf kunnen groeien tot de kleurrijke zelfstandige onderneemster die ik nu ben. Los van de verhalen van cliënten heb ik dus zelf de effectiviteit van deze methoden ook zelf kunnen ervaren. 

 

Sinds 2020 ben ik deel van het Europese NARM-assistenten team. Ik assisteer bij de NARM opleiding in onder andere Nederland, Duitsland, Polen en Griekenland onder de leiding van Laurence Heller en Michael Mokrus. 

Ik bied geaccrediteerde individuele leersessies en (groeps)supervisie aan studenten in de NARM (master) training en begeleid 'active coaching' groepjes. 

 

Oorspronkelijk vanuit het (speciaal) basisonderwijs (PAB0), ben ik opgeleid vanuit verschillende lichaams- en ontwikkeling georiënteerde psychotherapeutische modaliteiten:

  • Ervaringsgerichte Psychosociale Therapie en Gestaltexperiëntiële Relatie- en Gezinstherapie (Kempler Instituut Nederland)
  • Postmaster-opleiding tot systeemtherapeut
  • Oplossingsgerichte therapie (S. de Shazer)
  • NARM Master - NeuroAffective Relational Model (Dr. Laurence Heller) 
  • Trauma Therapie – Somatic Experiencing SE (Dr. P. Levine, Doris Rothbauer, Sonia Gomez)
  • Neuroaffectieve ontwikkelingspsychologie (Marianne Bentzen en Susan Hart)
  • Polyvagaal Theorie (Deb Dana)
  • Resource Therapy (Dr. Gordon Emmerson)
  • Eye Movement Integration (Danie Beaulieu, PhD)
  • Werken met hechtingsdynamieken (Dr. D. Poole Heller)
  • Werken met eetstoornis gerelateerde problematiek (Rachel Lewis en Paula Scatoloni, ERED)
  • NARM Touch - werken met aanraking binnen de NARM context - Michael Mokrus 

Enkele jaren ervaring in meditatie en mindfulness modaliteiten. 

Op dit moment volg ik een Master opleiding tot Begeleidingskundige, waarbij ik leer om op alle niveaus van een organisatie een ontwikkelings- en veranderprocessen te begeleiden. Mijn handelingsonderzoek voer ik momenteel uit in een penitentiaire inrichting. Ik hoop maart 2024 af te studeren. 

Ik vind het belangrijk om de kwaliteit van mijn werk te borgen en besteed dan ook veel aandacht aan deskundigheidsbevordering in de vorm van intercollegiale toetsing, d.m.v. intervisie en supervisie.

 

Ik heb voldaan aan alle aanvullende eisen die gesteld worden voor het behalen van het Europees Certificaat voor Psychotherapie (ECP), het certificaat dat uitgegeven wordt door de Europese Associatie voor Psychotherapie (EAP). Dit is het kwaliteitskenmerk van de Nederlandse Associatie voor Psychotherapie (NAP). NAP is een koepel binnen het GGZ-veld en registreert therapeuten op basis van een Europees geldend psychotherapie opleidings- en kwaliteitsprofiel. De volledige opleiding voor het ECP duurt zeven jaar en is op eindtermen gelijkwaardig aan de BIG-erkende opleidingen voor psychotherapie in Nederland. Zie voor meer informatie het beroepsprofiel ECP. 

Download
Beroepsprofiel ECP; Psychotherapist ER®
Beroepsprofiel_ECP.pdf
Adobe Acrobat document 107.6 KB

Wat zeggen anderen:

- Linda is een topper! Ze weet precies de goede woorden aan alles te geven en wat en hoeveel ze in kan zetten. Veel inlevingsvermogen en altijd gedreven enthousiast over haar behandelingen. Het voelde altijd vertrouwd en ze heeft mij echt mijn leven teruggegeven. Bijzonder te ervaren na jaren van ernstige gezondheidsklachten. Weer rust in mijn lijf. Dank je wel Linda! Je hebt een prachtige praktijk. Cliënt ModB. (08-2019)

 

- "Nabijheid. En vanuit dat perspectief werk je open, duidelijk en spiegel je wat er is. Door het praktisch oefenen, uit te beelden en helder te verwoorden maak je op je eigen manier contact met de ander. Je eerlijkheid en zelf ook kwetsbaar durven zijn zorgt voor een veilige omgeving om te werken aan gevoelige, soms rauwe pijnlijke gebieden." cliënt MvdV. (04-2017)

 

- "1 van de dingen die u a langer wilde zeggen is dat ik u ontzettend dankbaar ben voor wat u voor mij gedaan heeft. Ik kan u gewoonweg niet genoeg bedanken. Het stukje opvoeding dat ik gemist heb over relaties, omgangsvormen etc begrijp ik nu veel beter. Het lastige is alleen soms dat ik mijn ouders dingen moet vertellen die u mij verteld heeft, niet praten met mij over onderwerpen die een kind niet aangaan en niks aan kunnen doen of ruzies over en weer over geld. BEDANKT!" cliënt S.W. 17 jr. (09-2016)

 

"Linda heeft goed contact met zichzelf en weet dit passend te gebruiken in het contact met de cliënt. Zij is infinitief en energiek. Haar positieve krachtige houding werkt aanstekelijk op cliënten. Met haar houding staat zij model voor collega's en haar cliënten." René Goedhart, systeemtherapeut ECP-NAP, Scite et Cito. (06-2016)

 


Samenwerking

Niet alleen is het fijn om collega's om me heen te hebben om mee samen te werken of soms te sparren. Deze collega's zijn ook de mensen met hun eigen expertise aan wie ik zo nu en dan doorverwijs: