Wie ik ben


Ik ben Linda...

 

...lichaamsgericht psychotherapeut, traumatherapeut, systeemtherapeut en trainer.

Getrouwd met Gerben en deeltijd pleegouder. Ik houd van buiten zijn, koken, sporten, creatief bezig zijn/klussen en mensen; niet noodzakelijkerwijs in deze volgorde. 

Op professioneel vlak houd ik mij voornamelijk bezig met hechting, ontwikkelingstrauma, ouderschap en persoonlijke ontwikkeling. Deze thema's hebben mijn interesse door mijn eigen verleden en herkomst. Ik heb zelf een Christelijke levensvisie, maar sta open voor elke of juist geen geloofsovertuiging.

Mede door de behandelmethoden die ik nu zelf beoefen als therapeut, coach en trainer heb ik zelf kunnen groeien tot de kleurrijke zelfstandige onderneemster die ik nu ben. Los van de verhalen van cliënten heb ik dus zelf de effectiviteit van deze methoden ook zelf kunnen ervaren. 

 

Oorspronkelijk vanuit het onderwijs en daarna de overstap naar de hulpverlening heb ik in de afgelopen 12 jaar veel ervaring opgedaan in het begeleiden en behandelen van kinderen, jongeren en gezinnen met een heel diverse problematiek. Ik zag hierin uiteenlopende gedragsproblemen (onder ander autisme, PDD-nos, ADHD, ADD, trauma en problemen in de hechting) en opvoedingsproblemen en werkte ook met eenoudergezinnen, samengestelde gezinnen, pleeggezinnen en vluchtelingen.

 

Om de kwaliteit van mijn werk te waarborgen ben ik sinds mijn afstuderen steeds bezig geweest met verbreding en verdieping van mijn kennis en ervaring. 

In juni 2016 ben ik afgestudeerd aan de Postmaster-opleiding tot systeemtherapeut. Ervaringsgerichte Psychosociale Therapie en Gestaltexperiëntiële Relatie- en Gezinstherapie bij het Kempler Instituut Nederland. De opleiding is erkend door de EAGT en NVAGT. Om me verder te bekwamen in het werken met ontwikkelingstrauma en hechting heb ik verschillende bij- en nascholingen gevolgd op het gebied van gehechtheidsgerichte gezinstherapie, neurobiologie, haptonomie, somatic experience/traumawerk, sensorimotor psychotherapie en lichaamswerk. In deze methodieken train ik nu ook andere hulpverleners vanuit mijn trainingscentrum: Centrum voor Hechting en Trauma. Een voor mij leidende methodiek daarin is die van NARM (Neuro Affective Relational Model), waarmee ik werk aan herstel van ontwikkelingstrauma middels bodymind-therapie. 

 

Ik vind het belangrijk om de kwaliteit van mijn werk te borgen en besteed dan ook veel aandacht aan deskundigheidsbevordering in de vorm van intercollegiale toetsing, d.m.v. intervisie en supervisie.

 

Ik heb voldaan aan alle aanvullende eisen die gesteld worden voor het behalen van het Europees Certificaat voor Psychotherapie (ECP), het certificaat dat uitgegeven wordt door de Europese Associatie voor Psychotherapie (EAP). Dit is het kwaliteitskenmerk van de Nederlandse Associatie voor Psychotherapie (NAP). NAP is een koepel binnen het GGZ-veld en registreert therapeuten op basis van een Europees geldend psychotherapie opleidings- en kwaliteitsprofiel. De volledige opleiding voor het ECP duurt zeven jaar en is op eindtermen gelijkwaardig aan de BIG-erkende opleidingen voor psychotherapie in Nederland. Zie voor meer informatie het beroepsprofiel ECP. 

Download
Beroepsprofiel ECP; Psychotherapist ER®
Beroepsprofiel_ECP.pdf
Adobe Acrobat document 107.6 KB

Wat zeggen anderen:

- Linda is een topper! Ze weet precies de goede woorden aan alles te geven en wat en hoeveel ze in kan zetten. Veel inlevingsvermogen en altijd gedreven enthousiast over haar behandelingen. Het voelde altijd vertrouwd en ze heeft mij echt mijn leven teruggegeven. Bijzonder te ervaren na jaren van ernstige gezondheidsklachten. Weer rust in mijn lijf. Dank je wel Linda! Je hebt een prachtige praktijk. Cliënt ModB. (08-2019)


- "Nabijheid. En vanuit dat perspectief werk je open, duidelijk en spiegel je wat er is. Door het praktisch oefenen, uit te beelden en helder te verwoorden maak je op je eigen manier contact met de ander. Je eerlijkheid en zelf ook kwetsbaar durven zijn zorgt voor een veilige omgeving om te werken aan gevoelige, soms rauwe pijnlijke gebieden." cliënt MvdV. (04-2017)

 

- "1 van de dingen die u a langer wilde zeggen is dat ik u ontzettend dankbaar ben voor wat u voor mij gedaan heeft. Ik kan u gewoonweg niet genoeg bedanken. Het stukje opvoeding dat ik gemist heb over relaties, omgangsvormen etc begrijp ik nu veel beter. Het lastige is alleen soms dat ik mijn ouders dingen moet vertellen die u mij verteld heeft, niet praten met mij over onderwerpen die een kind niet aangaan en niks aan kunnen doen of ruzies over en weer over geld. BEDANKT!" cliënt S.W. 17 jr. (09-2016)

 

"Linda heeft goed contact met zichzelf en weet dit passend te gebruiken in het contact met de cliënt. Zij is infinitief en energiek. Haar positieve krachtige houding werkt aanstekelijk op cliënten. Met haar houding staat zij model voor collega's en haar cliënten." René Goedhart, systeemtherapeut ECP-NAP, Scite et Cito. (06-2016)Wat drijft Praktijk voor Kind en Gezin?

In mijn eigen leven ben ik jaren op zoek geweest naar het ontdekken wie Linda nou eigenlijk is. Haar passie, verlangen en dromen. Een zoektocht waarin oude, niet kloppende boodschappen uit het verleden bevochten moesten worden om te komen tot mijn authentieke zelf. Niet door steeds meer te veranderen, maar door te groeien naar waar ik nu sta. En ik groei nog steeds. Het is mijn passie om ook jou te mogen ontmoeten zoals je werkelijk bent. Om je te helpen ontdekken wat je werkelijk denkt, voelt en wat je beweegt. Je te helpen groeien. Gewoon door er te laten zijn wat er eigenlijk al is. En dat is niet altijd makkelijk. 

De beschermingsmechanismen die we inzetten om niet kwetsbaar te zijn, hebben we nodig gehad in ons leven. Zij hadden een belangrijke functie, maar soms houden ze ons nu juist tegen om te groeien. Ook in de relaties die we met anderen aangaan. 

In mijn praktijk wil ik daarom jou graag helpen om authentiek te kunnen zijn, om dit als ouder van je kind(eren) ook aan hen mee te kunnen geven. En door jou te helpen, tegelijkertijd óók hen te helpen groeien in het worden van gezonde volwassenen. 

Naar mijn mening het mooiste geschenk om iemand te geven of om te krijgen: gezien worden zoals je werkelijk bent en mag zijn. 

Vanuit deze gedachte lever ik graag een bijdrage aan het herstellen van relaties van zowel partners als ouders en kinderen. 

 

"Als ouder, kind of gezin weer sterk(er) staan"

 


Praktijk voor kind en Gezin is een professionele praktijk voor lichaamsgerichte psychotherapie, traumatherapie en systeemtherapie (jeugdhulp) en is aangesloten bij de volgende beroepsverenigingen: NFG, NVAGT, EAGT, RBCZ, SKJ, ECP, NAP en NVRG.

Volg mij op Facebook:

Contact:

Praktijkhouder: Linda Riemsdijk

Praktijkadres: Hoofdweg 70,

7382 BK Klarenbeek

Tel./whats-app: 06-57722062

mail: info@praktijkkindengezin.com